Salta la navegació. Ves directament al contingut principal

Menú terciari

Final del menú terciari

Història

Comença el contingut principal

El Corte Inglés pren el nom d'una petita sastreria fundada l’any 1890 i situada entre els carrers Preciados, Carmen i Rompelanzas, de Madrid. L’any 1935, Ramón Areces Rodríguez, avalat pel seu oncle César Rodríguez, compra la sastreria, i comença així la seva aventura empresarial.


El 1939, adquireixen una finca al carrer Preciados, 3 de Madrid, per destinar a la venda les plantes baixes, primera i part de la segona. Al juny de 1940, quan el negoci comptava amb set treballdors, Ramón Areces constitueix la societat El Corte Inglés, amb el seu oncle César Rodríguez com a soci i president de la companyia.

Entre els anys 1945 i 1946 es du a terme la primera reforma total de l'edifici, amb la qual la superfície de venda passa a ocupar un total de 2000 m2 distribuïts en cinc plantes. D'aquesta manera sorgeix la venda per departaments, pròpia d'uns grans magatzems. Entre els anys 1953 i 1955 s'incorpora l'edifici confrontant de Preciados, 5. Amb el temps s’hi duen a terme ampliacions i modificacions successives amb la finalitat d'oferir una imatge moderna i d'acord amb les demandes i les necessitats de la societat.

La dècada dels seixanta va ser clau per a El Corte Inglés, ja que va començar l’expansió pel territori nacional amb la inauguració de centres a Barcelona, Sevilla, Bilbao... Fins a mitjans dels 90, té lloc una fase de creixement del Grup, marcada per la diversificació de l’activitat comercial, que passa a prendre posicions en altres àmbits de negoci.

La dècada dels anys vuitanta va ser intensa per al Grup i va concloure amb la mort de Ramón Areces el 30 de juliol de 1989. Durant els anys previs, el president havia anat preparant el seu successor en la presidència, Isidoro Álvarez, qui des de 1966 ocupava el càrrec de consell director general, la qual cosa li va permetre conèixer a fons el Grup.


Els anys d'Isidoro Álvarez en la presidència van estar marcats per un fort creixement, expansió del negoci i fites destacades com ara l'adquisició de Galerías Preciados i Marks&Spencer, el desembarcament dels grans magatzems a Portugal o la diversificació.

El 14 de setembre de 2014 mor Isidoro Álvarez. Dos dies més tard, el 16 de setembre, el Consell d'Administració d'El Corte Inglés nomena Dimas Gimeno Álvarez president de la companyia. 

El 14 de juny de 2018, Jesús Nuño de la Rosa és nomenat president del Consell d’Administració. 

El 10 de juliol de 2019 Marta Álvarez Guil és nomenada presidenta de la companyia en el consell d’administració.


Final del contingut principal