Salta la navegació. Ves directament al contingut principal

Sou a:

 1. Inicio
 2. Sostenibilitat
 3. Compromís amb el medi ambient

Compromís amb el medi ambient

Comença el contingut principal

Una de les nostres prioritats és l’avanç continu cap a les millors pràctiques en matèria ambiental.

Treballem en la racionalització i la disminució del consum de recursos, en la gestió de residus i en la conservació de l’entorn.

El nostre compromís amb el medi ambient es recull a la Política de sostenibilitat i se sustenta a: 

 1. Minimitzar el consum de recursos i apostar per l’ús d’energies netes i de matèries respectuoses amb el medi ambient.
 2. Mitigar els efectes del canvi climàtic i reduir les emissions de gasos amb efecte d’hivernacle i la petjada hídrica.
 3. Impulsar els processos d’economia circular i assegurar l’aprofitament màxim dels recursos.
 4. Protegir la biodiversitat dels ecosistemes, els paisatges i els entorns en què desenvolupem la nostra activitat.
 5. Potenciar la col·laboració amb institucions, iniciatives i sistemes orientats a millorar aquest compromís.

Les dades avalen el nostre compromís

 • 140 ESTABLIMENTS I PLATAFORMES D’EL CORTE INGLÉS CERTIFICATS EN RESIDU ZERO

 • 94,3% DE RESIDUS VALORITZATS AMB
  SISTEMA DE RESIDU ZERO

 • 99,9% DE L’ENERGIA ELÈCTRICA CONSUMIDA A ESPANYA AMB GARANTIA D’ORIGEN RENOVABLE

Nostra activitat

La nostra activitat en matèria de gestió mediambiental se centra en quatre eixos:

Els models d’economia circular ens permeten recuperar els materials emprats per poder reutilitzar-los o per fer-los servir com a noves matèries primeres.

Pla de Packaging Sostenible

La necessitat de fer servir embalatges que minimitzin l’impacte ambiental de la nostra activitat ens ha portat a dissenyar un Pla de packaging sostenible.

DIRECTRIUS DEL PLA DE PACKAGING SOSTENIBLE

Ecodisseny

Optimizació de recursos

Control de consums

Comunicació
i formació

Les nostres metes a curt termini:  

 • Reduir l’embalatge de plàstic a la botiga física i en les comandes en línia i els enviaments dels proveïdors per al 2025.
 • Fer servir únicament plàstics reutilitzables, reciclables o compostables en el packaging (envàs primari i secundari) l’any 2025.
 • Reduir en un 5 % anual la petjada plàstica als supermercats, fins al 2026.

Residu Zero

El sistema de gestió implantat i certificat per AENOR ha permès la valorització dels residus generats en un 90 %, de manera que se n’ha evitat el dipòsit a l’abocador. Més de 140 establiments i plataformes logístiques de la companyia disposen d’aquesta certificació. 

Les nostres metes a curt termini: 

Aconseguir la certificació de residu zero per al 100 % dels centres comercials i les plataformes logístiques d’El Corte Inglés i per als establiments Supercor i Outlet abans del 2026. 

Malbaratament alimentari

Som conscients de la importància de promoure la prevenció del malbaratament alimentari, contribuir a assolir els ODS i complir el pròxim marc regulatori. Els nostres objectius se centren en tres àmbits: prevenció, redistribució i valorització i sensibilització. 

 • Condicions de conservació adequades des de l’aprovisionament dels aliments fins a la rotació de l’estoc.
 • Més de 4.810.000 quilos d’aliments donats a entitats socials i bancs d’aliments.
 • 848.070 quilos d’aliments no aptes per al consum humà donats a zoològics i granges.
 • Col·laborem en la producció de cervesa sostenible, que té com a base l’aprofitament del pa que no s’ha venut en algunes de les nostres fleques d’Espanya i Portugal.
 • Accions de conscienciació sobre la necessitat de reduir el malbaratament alimentari.

Per fer front al gran desafiament climàtic, des d’El Corte Inglés hem reforçat l’aposta per un model de producció de consum neutre en carboni amb diverses iniciatives

 • Mesurament de petjada de carboni: el grup Viatges El Corte Inglés, amb el suport de South Pole, desenvolupador de projectes i solucions climàtiques, ofereix una solució digital que permet als clients mesurar la petjada de carboni dels seus viatges i reduir-ne l’impacte gràcies a la compensació de les emissions de CO2.
 • Projecte de transició Net Zero: s’ha fet un mesurament total d’abast 3 de les emissions del grup, com a part del projecte de transició Net Zero. Aquest mesurament inclou totes les emissions associades a la cadena de valor, a més de les que ja es mesuraven tradicionalment.
 • Acord de compra d’energia renovable: el 2022 vam signar dos acords de compra d’energia renovable a llarg termini (power purchase agreement) amb les companyies NoyFund i Eranovum. Aquesta energia prové de dues plantes fotovoltaiques situades a Conca (Castella-la Manxa). Ambdues plantes sumen una potència instal·lada de 330 MW aproximadament, capaç de produir una mica més de 650 GWh/any d’energia.

Les nostres metes

Assolir la neutralitat climàtica l’any 2050, per a la qual cosa treballem de manera compromesa a reduir les emissions de la nostra activitat i a compensar-les.

Disposem d’una Política de gestió sostenible de l’aigua, que inclou recomanacions per fer-ne un ús eficient i responsable.

En el cas de l’aigua que consumim als establiments, prové de la xarxa de proveïment pública, que no impacta sobre hàbitats protegits.

Quant a les aigües vessades, per preservar-ne la qualitat, disposem d’una xarxa d’equips de tractament biològic de fermentació microbiana i de tractament físic de filtratge. A més, fem obres d’aprofitament intern de l’aigua de rebuig, com l’aigua dels lavabos dels centres, per reintroduir-la al circuit.

Les principals certificacions ambientals del grup demostren, una vegada més, el compromís que hem assumit amb la protecció del medi ambient.

Enllaços
relacionats:

T'ha resultat útil aquesta pàgina?

Ens podries dir per què?

Final del contingut principal