Descubre la versión beta de la nueva web de El Corte Inglés pulsando aquí.

Práctica y estilo de celebrar cortes en el reino de aragón, principado de cataluña, y una noticia de las de castilla y navarra (Lujo)

Práctica y estilo de celebrar cortes en el reino de aragón, principado de cataluña, y una noticia de las de castilla y navarra (Lujo)

  • Financiación 0% gastos, 0% intereses

    Del 17 al 26 de febrero. Ver condiciones

  • 5% de descuento en todos nuestros títulos en papel, excepto libros de texto. Exclusivo online.

    Válido solo para libros vendidos directamente por El Corte Inglés

  • Producto con Envío GRATIS a España

    Excepto Click&Express. Solo para libros vendidos por El Corte Inglés.

Información

Envío y devoluciones

Quan el 1810-1812, a l'inici d'un període liberal, es va pensar a configurar un règim parlamentari democràtic a l'Estat espanyol, es va demanar al català Antoni de Capmany i de Montpalau un informe de com funcionaven, en els segles d'independència de Catalunya, les Corts del principat i les del Regne de València. Aquest llibre és el resultat d'aquest informe i inclou un estudi de l'obra realitzat per dos historiadors de gran prestigi, Eva Serra i Josep Fontana, en llengua catalana. Antoni de Capmany va deixar en aquest llibre, com ha escrit Pierre Vilar, un «text fonamental de la història del parlamentarisme». L'obra constitueix una aportació de primer ordre al naixement del constitucionalisme contemporani sorgit de les Corts de Cadis de 1810-1812. A l'hora de cercar un model per a la nova organització de l'estat modern, Capmany addueix l'exemple de la Catalunya medieval i de la Corona d'Aragó. L'anàlisi del funcionament de les corts de Catalunya, València i Aragó permet a Capmany suggerir un nou model per a la nova nació espanyola. El llibre té un gran valor simbòlic perquè posa en relleu la pervivència de les institucions catalanes de la Catalunya sobirana, a principis del segle xix, quan una part del país lluitava per modernitzar l'Espanya de l'Antic Règim. L'objectiu de Capmany es «mostrar al mundo (...) hasta qué grado de libertad llegaron las provincias de aquella corona [d'Aragó] en siglos que hoy se les quiere llamar góticos». En aquesta obra Capmany defensa la necessitat de regenerar Espanya i d'instaurar-hi un règim de llibertat i de justícia. Els estudis introductoris d'Eva Serra i Josep Fontana constitueixen una síntesi molt clara de la història del parlamentarisme dels segles de Catalunya independent i de l'aportació d'un català a la formació del sistema constitucional espanyol contemporani.


Detalles del libro
ISBN:
9788485031764
Fecha de Lanzamiento:
25-junio-2008
Editorial:
BASE
Título original:
Práctica y estilo de celebrar cortes en el reino de Aragón, principado de Cataluña, y una noticia de las de Castilla y Navarra
Formato encuadernación:
Lujo
Dimensiones:
22,5 x 16,5 cm
Idioma:
Castellano
Traductor:
Práctica y estilo de celebrar cortes en el reino de Aragón, principado de Cataluña, y una noticia de las de Castilla y Navarra
Colección:
APOGRAPHA HISTORICA CATHALONIAE
Número de colección:
13
Número de edición:
1
Género:
Historia
Subgénero:
Historia Universal

Referencia:

006517240120 |

EAN:

9788485031764